RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Intenziviranje razgovora o rebalansu i nacrtu budžeta Distrikta

Nakon evidentnog zastoja u zajedničkom djelovanju, brčanska Parlamentarna većina intenzivira svoj rad. Već danas,  kroz pripreme Rebalansa budžeta za tekuću, a odmah potom i usaglašavanje Nacrta budžeta za narednu godinu, rad bi trebao biti i operacionaliziran.

Danas će čelnici zakonodavne i izvršne vlasti zajedno sa direktorom brčanske Direkcije za finansije, usaglasiti konture Rebalansa budžeta za tekuću godinu, koji bi pred Parlamentom trebao biti najkasnije za desetak dana.

«Odmah nakon toga intenziviraćemo i razgovore oko Nacrta budžeta za 2018. godinu, koji mora imati jaču razvojnu komponentu posebno u odnosu na predhodni. Osnovni zadatak svih će biti «urazumiti» izdvajanja za grantove, te kod kapitalnog budžeta novac prioritetno izdvajati za projekte koji imaju kompletiranu dokumentaciju, kako bi njihova realizacija mogla startovati odmah. Svakako da će mo dužnu pažnju posvetiti i analizi svih vrsta troškova, te plata, a sve s ciljem što kvalitetnije strukture temeljnog finansijskog dokumenta»,  rekao je gradonačelnik.

Prema uzvojenim izmjenama zakona, budžet bi trebao biti usvojen najkasnije do marta iduće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!