Arhiva

Izgradnja aneksa riješiti će problem prostora

Nedostatak prostora najveći je problem brčanske Srednje poljoprivredno-medicinske škole, izjavio je Sead Bečić, direktor ove škole.

medic.skola 3
„Trenutno je u izgradnji objekat koji će riješiti sve naše prostorne probleme, sa 15 novih učionica. Očekujem da će biti završen najdalje do kraje ove kalendarske godine. On će riješiti i sve probleme nesmetanog održavanja, kako redovne tako i ostalih oblika nastave“, kazao je Bečić.

medic.skola 1
Prema njegovim riječima, izdvojena sredstva za izgradnju aneksa nisu dovoljna, pa će se najvjerovatnije i postojeća sredstva, ranije izdvojena, za adaptaciju i rekonstrukciju starog objekta preusmjeriti za dovršetak gradnje novog objekta.
Budžetom i rebalansom za prošlu godinu za ovu školu je, kako je kazao, izdvojeno oko 900. 000 maraka, među kojima su i sredstva za opremanje učionica i kabineta u aneksu.
„Plan Odjela za obrazovanje je bio takav da se u prošloj godini obezbijede sredstva kojima će se riješiti najvažniji problemi naše škole, tako da u ovoj godini nemamo predviđena velika sredstva. Smatram da će eventualno rebalansom budžeta se obezbijediti dodatna sredstva za opremanje aneksa škole jer sredstva planirana nacrtom budžeta za ovu godinu neće biti dovoljna da riješe taj problem“, kazao je Bečić.
Bečić je još dodao da je ovo jedina srednja škola koja ima neuslovnu sportsku dvoranu, iako je urađen projekat i dobijene sve potrebne dozvole, te očekuju da će se i ovaj problem riješiti u narednim godinama.

medic.skola
Kada je riječ o nastavnom kadru, istakao je da je kompletna nastava pokrivena, ali da nedostaju stručni saradnici.
„S obzirom na tešku situaciju vezano za prisustvo djece sa posebnim obrazovnim potrebama, djece iz socijalno ugroženih porodica, djece razvedenih roditelja. Smatramo da tu treba puno više rada i razgovora sa tom djecom da se preventivno djeluje“, rekao je Bečić.
Srednja poljoprivredna i medicinska škola trenutno obrazuje 1070 učenika, od čega je 30 učenika sa posebnim obrazovnim potrebama.
U ovoj školskoj godini upisano je 11 odjeljenja, odnosno 242 učenika, što je godišnji trend koji se održava.
Ipak, Bečić ističe, da se i u ovoj školi smanjuje broj učenika, jer je upisna politika Odjela za obrazovanje da broj odjeljenja ostane isti, ali da se smanjuje broj učenika u njima.

medic.skola 2

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button