RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Јачање сарадње Секретаријата Владе Дистрикта са секретаријатима у окружењу

С циљем размјене искустава и добрих пракси, када је ријеч о функционисању и раду секретаријата, секретар Владе Брчко дистрикта Бих Давор Шолаја боравио је у посјети Генералном секретаријату Владе Републике Србије у Београду, гдје се састао са генералним секретаром Новаком Недићем, његовом замјеницом Тамаром Стојчевић, као и помоћником генералног секретара Сашом Марковићем.

Теме разговора биле су стратешко планирање, функционисање електронских сједница Владе, те остали домени рада секретаријата као и могућност успостављања квалитетније сарадње и комуникације с генералним секретаријатима земаља у окружењу.

Иницирано је да се током наредне године организује радни састанак у Брчком гдје би учествовали генерални секретари Вијећа министара БиХ, Републике Српске, Федерације БиХ, као и генерални секретари Републике Србије и Републике Хрватске.

Секретар Владе Брчко дистрикта БиХ Давор Шолаја се, у име Владе Брчко дистрикта БиХ, захвалио Влади Републике Србије и предсједнику Александру Вучићу на донацији од 500.000 еура за изградњу обданишта у Брчком.

Слична посјета генералном секретару Владе Републике Хрватске планирана је за фебруар наредне године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.