RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Još 36 pojedinačnih grantova vrijednosti oko 400.000 maraka čeka realizaciju

Pododjel za potporu mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama Vlade Brčko distrikta u protekloj je godini, kroz šest programa utroška sredstava svoga proračuna, realizirao 310 pojedinačnih grantova, ukupnog iznosa od 2,6 milijuna maraka.

Preostalo je da se realizira još 36 pojedinačnih grantova vrijednosti oko 400.000 maraka, izjavila je šefica Pododjela, Anica Radić Savić. Razlog tomu je što nevladine organizacije, udruge građana i svi ostali subjekti nisu na vrijeme odnosno do 30. lipnja 2017. godine, odstavili svoje Izvješće o utrošku sredstava.

Inače, ukupan proračun tog pododjela u prošloj je godini iznosio oko 3,5 milijuna maraka, od čega je kapitalnog 175 tisuća.

Kada je riječ o grantovima koji se dodjeljuju putem javnih poziva za financiranje i sufinanciranje projekata ili za dobre projektne ideje, u te svrhe je, u 2017. godini obezbijeđeno oko 200 tisuća maraka. Javilo se oko 40 subjekata, a nadležna komisija je odabrala 20 projekata za sufinanciranje. Realizacija odabranih projekata je u tijeku i pratit će se u 2018. godini. U vezi sa ovim pitanjem, Radić – Savić je istaknula da se veoma mali broj subjekata, u stvari, odaziva javnim pozivima za dobre projektne ideje, te je pozvala organizacije i udruge da to čine odmah nakon raspisivanja ovih javnih oglasa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!