RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

JP „Komunalno Brčko“: SERVISNE INFORMACIJE za utorak 22. maj 2018. godine

RJ ELEKTRODISTRIBUCIJA

Za danas su planirani sljedeći zastoji u isporuci električne energije:

 • TS 10/0,4 kV Centar 3 – jedan NN izlaz, zastoj u trajanju od 2 h u toku dana
 • TS 10/0,4 kV Maoča 2 (Biljana) – jedan NN izlaz, zastoj u trajanju od 2 h u toku dana
 • TS 10/0,4 kV G.Brezik 1 i 2 – jedan NN izlaz, zastoj u trajanju od pola sata u toku dana
 • TS 10/0,4 kV Brod 1 i 6 – jedan NN izlaz, zastoj u trajanju od 3 h u toku dana

 RJ VODOVOD I KANALIZACIJA

 • Stanje vodosnabdijevanja gradskog i lokalnih vodovodnih sistema kojima upravlja JP “Komunalno Brčko” je uredno i nema planiranih isključenja potrošača radi izvođenja radova na mreži.
 • Kvalitet vode u gradskom i ostalim lokalnim sistemima je zadovoljavajući  i odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. list BiH 40/10).

RJ ČISTOĆA

Služba za odvoz otpada:

Prema planu, danas je prikupljanje i odvoz smeća od pravnih i fizičkih lica organizovano u naseljima: Kolobara – Burića Brdo – Meraje – Ivici – Rosulje, Donji Brezik – Prvi Maj, Klanac – Rijeke – Brčko Novo, Omerbegovača – Boće – Boderište – Gornji Zovik – Donji Zovik – Štrepci, Seonjaci – Dubrave – Prijedor – Stjepkovica – Gredice 1, Eš naselje – Bijeljinska cesta – Brezovo Polje (Čaršija, Selo, Novo naselje).

Služba za javnu higijenu

ČIŠĆENJE JAVNIH SAOBRAĆAJNIH POVRŠINA U GRADSKOM PODRUČJU u skladu sa Planom i programom nadležnog odjeljenja Vlade za održavanje javnih površina i saobraćajnica:

 • Sakupljanje i uklanjanje otpadaka sa javnih površina, mašinsko i ručno čišćenje javnih površina, pražnjenje posuda za otpatke.
 • Održavanje pješačke  zone i bulevara Mira: čišćenje, sakupljanje otpadaka i pražnjenje korpica provodi  se u dvije smjene u periodu od 05:00 do 22:00 časa

ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA:

 • Mašinsko košenje: Bijeljinska i Tuzlanska cesta
 • Krčenje divljeg rastinja: okolina gradskog stadiona
 • Orezivanje zelene ograde: gradsko područje
 • Sadnja sezonskog cvijeća i mladog drveća: gradsko područje

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja

 • Udomljavanje pasa iz azila svakog utorka i petka od 10:00 – 11:00 sati.

OSTALE AKTIVNOSTI

O ostalim i dodatnim uslugama koje pruža JP „Komunalno Brčko“ možete saznati više u korisničkom servisu na www.komunalno.ba ili kontaktiranjem Pozivnog centra 0800 505 07.   

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.