RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kanalizaciona mreža zahtijeva sanaciju

Kanalizaciona mreža u Brčkom zahtijeva detaljnu sanaciju jer je u lošem stanju zbog  zastarjelosti i nedovoljnih kapaciteta da odgovori na sve potrebe stanovnika u gradu.

Problemi u užoj gradskoj zoni su nastali ekspanzijom izgradnje stambenih zgrada sa  više stanova na mjestima gdje su bili objekti induvidualnog stanovanja. Izgradnja kanalizacionih sistema i kapaciteta nije pratila intezitet gradnje nekretnina u poslijeratnom periodu tako da na više lokaliteta u gradu već kod malo obimnijih padavina nastaju ozbiljni problemi sa izlivanjem fekalnih voda.

Brčko u  najvećem dijelu grada ima mješovite kolektore koji zaprimaju fekalni sadržaj i oborinske vode što, u pravilu, nije dobro rješenje i trebalo bi da se radi o odvojenim sistemima.

Jedan od ključnih problema kanalizacionog sistema u Brčkom, sa ekološkog aspekta,  jeste i to što sav kanalizacioni sadržaj završava u brčanskim rijekama jer Distrikt još  uvijek nema riješeno pitanje prerade otpadnih voda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.