RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Koalicija “Promoviši pozitivno”u Brčkom obilježila Međunаrodni dan mira

Mreža “Promoviši pozitivno“ u saradnji sa Policijom Brčko distrikta BiH i Misijom OSCE -a u Bosni i Hercegovini kao i s predstavnicima mreža iz Banjaluke, Teočaka, Doboja i Tuzle danas je u Brčkom organizirala događaj povodom “Međunarodnog dana mira“.

Tim je povodom Kabinet gradonačelnika organizirao prijam za učesnike ovog događaja.

Damir Radenković, direktor Omladinskog centra „Vermont“ Brčko je ovom prigodom izjavio da mreža „Promoviši pozitivno“ u Brčkom djeluje već tri godine i prikuplja nevladine organizacije koje promoviraju toleranciju, mir, pozitivno mišljenje i suživot u distriktu Brčko.

Iz koalicije „Protiv mržnje“ Banjaluka, Tamara Udovičić je istaknula da je osim što je danas razmijenila iskustva s kolegama iz drugih koalicija koji su otvorili vrata za suradnju na budućim aktivnostima, ono što je najviše veseli je suradnja koalicije s predstavnicima vlasti.

Predstavnik „Foruma građana“  iz Tuzle odnosno koalicije za borbu protiv mržnje Tuzla   Danijel Stjepanović je kazao da svi građani BiH trebaju raditi na izgradnji mira i povjerenja.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić je kazao da je ovaj prijam bio simboličan vid podrške aktivnostima i idejama koje zastupaju ovi mladi ljudi, a to su vrijednosti mira, tolerancije i razumijevanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.