RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kod sedamnaest vozača utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola

Policiji je prijavljeno da je u ulici Sarajevska u Brčkom, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, izvršena provala u kuću, vlasništvo lica koje se nalazi na privremenom radu u inostranstvu. Na mjesto događaja, izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, te o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala izvršena najvjerovatnije provaljivanjem kroz prozor na podrumskim prostorijama objekta. U kući je izvršena pomjeranje stvari, te trenutno nije poznato da li su iz iste otuđeni neki predmeti. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1., a u vezi sa članom 28. (pokušaj), Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog predmeta.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U ovim saobraćajnim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica, a konstatovana je materijalna šteta nastala na vozilima.
– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, u izvještajnom periodu, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset vozača i vozila, gdje je kod sedamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u šest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Stručni savjetnik šefa
Policije za poslove informisanja Dr.Halid Emkić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.