RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Komunalno” odvozi krupni otpad

Javno preduzeće „Komunalno Brčko” prošle sedmice je započelo redovnu jesenju akciju odvoza krupnog otpada sa teritorije Brčko distrikta BiH koja će trajati mjesec dana.

Riječ je o akciji prikupljanja i odvoza krupnog otpada iz domaćinstava koja ne obuhvata odvoz krupnog otpada pravnih lica.

U navedenom periodu, stanovnici svih mjesnih zajednica na području Brčko distrikta BiH, biće u prilici odložiti krupni otpad na lokacije koje su predstavnici mjesnih zajednica dogovorili sa predstavnicima JP „Komunalno Brčko”.

Iako se radi o besplatnoj akciji koju dva puta godišnje realizuje ovo preduzeće, stanovnici Brčko distrikta u dovoljnoj mjeri ne koriste tu pogodnost što potvrđuje podatak da je tokom trajanja ove aktivnosti, u oktobru prošle godine, prikupljeno tek oko trideset metara kubnih krupnog otpada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!