RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Krndelj u odluci parlamentarne većine traži elemente udruženog zločinačkog poduhvata

dav

Predsjednik brčanskog HSS-a “Braća Radić” i zastupnik u Skupštini Brčko distrikta, Ivan Krndelj, na današnjoj konferenciji za medije, oštro je osudio jučerašnju odluku brčanske parlamentarne većine da, u svom sastavu, zadrže HDZ BiH. Izjavio je da su već pripremili dopise za Tužiteljstvo, Apelacijski sud i Supervizora. Odluku parlamentarne većine je nazvao poništavanjem svih demokratskih načela, ali i poništavanje samog koalicijskog sporazuma.

„Ukoliko Skupština krene u to i, ukoliko već sada planira svjesno da krši Statut, zakone, krovne akte Brčko distrikta, te da uđe u odluke koje su nacionalno osjetljive, pri tome preglasavajući većinu hrvatskih zastupnika, a mi smo sad većina hrvatskih zastupnika, onda to nije Skupština. To je, onda, privatna firma pojedinaca koji se izgleda nikoga ne boje i koji misle da mogu da rade što hoće. Mi tu Skupštinu nećemo takvu priznavati. Što se tiče nas iz HSS-a, ona za nas nije Skupština. U tom slučaju moramo zaštititi Statut i interese Brčko distrikta svim raspoloživim, prije svega, političkim sredstvima“, kaže Krndelj.

On je rekao da ga sva ova dešavanja podsjećaju, a još će provjeriti kod pravnika, na kako je istakao, udružene zločinačke poduhvate.

Optužio je aktualnu vlast da planira opljačkati dva milijuna maraka od obilaznice i milijun od Luke, te da to Tužiteljstvo zna, a da će oni učiniti sve da spriječe takve poteze.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.