RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kvalitetna popuna kadrovima u brčanskim školama

Trenutno je u školama Brčko Distrikta angažovano 952 nastavnika bez uposlenih kadrova u dijelu obavljanja povremenih i privremenih poslova. Praksa govori da je ovo najviši nivo popunjenosti škola kadrovima od uspostave Brčko Distrikta.

Nakon provedena dva konkursa, ljetnjeg i jesenjeg, u Vladinom odjelu za obrazovanje i angažovanja predavača u školama Brčko Distrikta putem ugovora o djelu, izvršena je kvalitetna popuna upražnjenih pozicija nastavnog osoblja u brčanskim osnovnim i srednjim školama.

„Trenutno je u školama Brčko Distrikta angažovano 952 nastavnika bez uposlenih kadrova u dijelu povremenih i privremenih poslova“, kazao je za Radio Brčko Senad Osmanović, šef Vladinog Odjela za obrazovanje.

U odjelu je praksa da jedan čovjek prima jednu platu, saradnici se angažuju kad je neko na bolovanju, a praksa govori da je ovo najviši nivo popunjenosti škola kadrovima od uspostave Brčko Distrikta.

Osmanović je kazao da će do kraja kalendarske 2018. Godine biti realiziran još jedan konkurs za predavače u osnovnim i srednjim školama Brčko Distrikta.

Zumka Grabus, direktorica IV Osnovne škole Brčko Distrikta je na ovaj način na viši nivo dignut sam kvalitet nastavnog procesa u školi, ali i pružena prilika mladim predavačima da svoja teoretska znanja i diplome potvrde u praksi.

U školama su obezbijeđene dovoljne zalihe odgovarajućeg ogrjeva, a prijevoz učenika odvija se bez poteškoća i zastoja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.