RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Luka Brčko” sa poslovnim partnerima potpisala Pismo namjere

Javno preduzeće “Luka Brčko” bila je domaćin ceremonije potpisivanja „Pisma namjere o uspostavi poslovne saradnje“ sa “Lukom Ploče”, “Željeznicama” RS i Federacije BiH, te predstavnika brodara iz Rijeke.

Potpisano “Pismo namjere” u Brčkom treba da poboljša i u praksu pretoči saradnju brčanske “Luke” sa poslovnim partnerima. Svoj potpis na “Pismo namjere” stavili su Tomo Krivić iz “Luke Ploče”. Nedim Muftić, predstavnik “Željeznica” FBiH, Draženko Todorović, zamjenik izvršnog direktora poslova operacija “Željeznica” RS i Marinko Viljušić, direktor JP “Luka Brčko”.

„U Bosni i Hercegovini trenutno nema kontejnerskog terminala, a “Luka Brčko” će biti prva u BiH sa ovakvom opremom. Prva faza će biti postavljanje praznih kontejnera u Brčkom da ne bi kompanije koje izvoze ili uvoze robe u BiH morali vraćati prazne kontejnere u “Luku Rijeka”“, napomenuo je Viljušić.

Ova aktivnost bi mogla biti realizovana već u naredna dva- tri mjeseca, jer su sredstva već ranije obezbijeđena.

Svi potpisnici “Pisma namjere o uspostavi poslovne saradnje” iskazali su spremnost za buduću saradnju. Konkretni ugovori tek slijede, a zajednički interes svih je više posla i veća zarada – još je rečeno prilikom potpisivanja “Pisma namjere”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.