RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Milićević: FBiH ne treba Međunarodni monetarni fond

Ministar finansija u Vladi Federacije BiH /FBiH/ Jelka Milićević izjavila je da FBiH ne treba Međunarodni monetarni fond /MMF/ jer ta međunarodna finansijska organizacija, kako je napomenula, nije nužna kao izvor finansiranja.

“Rekla bih da MMF svojim programima i propisima, u našem slučaju, ima sporednu ulogu, koja se ogleda u tome da podrži reformske procese”, rekla je Milićevićeva za “Dnevni avaz”.

On je potvrdila da FBiH ove godine sigurno neće imati nijednu tranšu iz MMF-a i dodala da je federalna Vlada u posljednje četiri godine povukla samo dvije tranše iz MMF-a, što je u toj instituciji doživljeno kao za njih neuspješan program, jer nisu plasirali svoja sredstva.

Prema njenim riječima, Vlada FBiH pokušaće da pronađe najbolje strateške partnere s ciljem restrukturisanja mostarskog “Aluminija”.

Milićevićeva je potvrdila da je u FBiH planirano da se do 2020. godine radi na realizaciji 92 projekta, vrijednosti oko 10,2 milijarde KM, uključujući više od 100 miliona za razvojne projekte.

Ona je pojasnila da je tu prije svega riječ o putnoj infrastrukturi, te investicijama u energetskom i javnom sektoru, dok realni sektor još nije prepoznat u kreditnim linijama i pregovorima koje FBiH vodi sa međunarodnim finansijskim institucijama, što bi trebalo da bude zadatak nove federalne Vlade.

Izvor: http://www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ministarstvo zdravstva FBiH predložilo zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta

Radio Brčko

U FBiH u petak stiže još 5.000 doza vakcina iz Srbije

Radio Brčko

Penzionerima Federacije BiH u decembru po 50 KM

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!