RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Moguć novi model funkcionisanja Savjetodavne službe

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, zbog nedostatka kadrova, nije u mogućnosti organizovati, na klasičan način, rad Savjetodavne službe. No, konsultacije na terenu i instrukcije poljoprivrednim proizvođačima se ipak odvijaju.

«Mjesta u Savjetodavnoj službi su još uvjek, zbog procedura, upražnjena. No, bez obzira na to, članovi naših komisija, kada izlaze na teren po bilo kom pitanju, spremni su dati sve potrebne savjete proizvođačima. Inače, postoji mogućnost, o čemu teku razgovori sa predstavnicima EU, da oni finansiraju rad poljoprivredne Savjetodavne službe koja bi egzistirala kao zasebna institucija, te ne bi djelovala u okviru brčanske Vlade», rekao je šef resornog odjeljenja, Saša Tanić.

Tanić je precizirao da će pomenuti razgovori u vezi sa mogućim «novim modelom» funkcionisanja Savjetodavne službe biti okončani u prvom kvartalu naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.