RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nacrt budžeta Distrikta prema Skupštini do sredine mjeseca

Brčanska Vlada, do kraja naredne sedmice, prema Skupštini, uputiće Nacrt budžeta Distrikta za tekuću godinu koji će u prijedlogu iznositi oko 230 miliona maraka.

Vlada Distrikta održala je nekoliko sjednica, te više kolegija, na kojima je detaljno analizirana projekcija budžeta za tekuću godinu, te je ustanovljeno da 12 miliona maraka, za koliko je probijena projekcija rashodovne u odnosu na prihodovnu stranu, mora do kraja naredne sedmice u potpunosti biti poravnata.

«Ono što je već izvjesno, ispoštovati će se izdata Instrukcija gradonačelnika, a umanjenje rashoda za 12 miliona, biće uglavnom načinjeno na pozicijama «projektovane plate», i to u svakom od odjeljenja. To smo već učinili i vjerujem da će i umanjenja na poziciji materijalnih troškova biti dovoljno kako bi budžet već naredne sedmice bio usvojen na sjednici Vlade, te odmah potom proslijeđen u skupštinsku proceduru», rekao je glavni koordinator Vlade, Damir Bulčević.

Način formiranja prijedloga budžeta Vlada treba osmisliti na drugi način. Prvo, precizirati pune iznose za svaki od kapitalnih projekata, a zatim razmisliti i o mogućnosti aneksnih budžeta što bi mogli biti segmenti poljoprivrede ili privrede, a sve radi veće transparentnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.