RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nastavljena kampanja „Moj grad se sprema“

Pododjel za podršku mjesnim zajednicima brčanske Vlade, u saradnji sa Odjelom za javnu bezbjednost i sa mjesnim zajednicama Brčko distrikta BiH, započeo je podjelu priručnika za postupanje u prirodnim katastrofama predstavnicima mjesnih zajednica sa područja Distrikta, čime je nastavljena kampanja„Moj grad se sprema“.

Anica Radić Savić, šef ovog pododjela kazala je da će narednih nedelja priručnici biti distribuirani po svim mjesnim zajednicama.

„ Očekujem i pozivam predsjednike mjesnih zajednica i članove Upravnih odbora mjesnih zajednica da se uključe u ove aktivnosti, te ovo štivo koje dobiju distribuiraju dalje, na adrese naših građana“, dodala je Radić-Savić.

Šefa Odjela za javnu bezbjednost Uroš Vojnović,  kazao je da će svih 78 brčanskih mjesnih zajednica dobiti po 25 primjeraka ovog veoma poučnog porodičnog priručnika.

„ Kako bi članovi tih mjesnih zajednica mogli da se upoznaju sa načinima reakcije na određene prirodne i katastrofe uzrokovane ljudskim faktorom. Sve ovo se radi sa ciljem da stanovnici Brčkog budu pripremljeni za eventualne katastrofe“, naglasio je Vojnović.

Predsjednik mjesne zajednice Centar 3 rekao je da mu je drago što je Brčko dio ove međunarodne kampanje, te da smatra da je ovaj broj priručnika sasvim dovoljan ako se pravilno distribuira.

„Mi ćemo napraviti i javne plakate službi koje su od pomoći građanima, i  podjelit ćemo ih po kvartovima i prostorijama gdje se građani okupljaju. A i sredstva informisanja će prribližti stanovništvo ovoj problematici tako da sam mišljenja da 25 primjeraka po jednoj mjesnoj zajednici nije malo“, istakao je Stanković.

Inače, ovo je kampanja u organizaciji Ujedinjenih nacija i saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, gdje je Brčko distrikt BiH, pored 1655 gradova u svijetu samo učesnik, ali i prvi grad u BiH koji se priključio ovoj kampanji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.