RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Неформирањем власти призивају Дејтон два

Сваким даном је јасније што се оволико чека на формирање власти у БиХ, али није јасно до када ће трајати ова срамота у режији бошњачких странака, оцијенио је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

“Све је јасније да се чека неки ‘Дејтон два’, неко ново уставно уређење по визији СДА и њене недавне декларације. Сада и СДП најављује да ће изаћи са новим приједлогом Устава БиХ, а враћају нам ‘априлски пакет’ којег су федералне странке и обориле. Заборављају да ни априли нису што су некад били. Питање је само како мисле провести у дјело своје унитарне циљеве без гласова Срба”, истакао је Шпирић, који је потредсједник СНСД-а.

Он сматра да сценарио којег прави “политичко Сарајево” одбијањем формирања власти жели довести до тога да међународни фактор оцијени како је БиХ с оваквим уставним уређењем неодржива и неприхватљива у процесу европских интеграција.

“Још су опаснији за БиХ нацрти новог уређења који се праве у амбасадама уз свесрдну помоћ ових који сада сједе у Савјету министара и Република Српска им није ни на крај памети”, закључио је Шпирић.

Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Активности Канцеларије дистрикта при Савјету министара БиХ

Vladimir Matijević

Тегелтија на Mинхенској безбједоносној конференцији

Radio Brčko

Košarac: Zahtjevi Srpske moraju biti uvaženi u međunarodnim oznakama za bezbjedna putovanja

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!