RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nema povećanja broja pacijenata oboljelih od gripe ili viroze u Brčko Distriktu

Sead Šadić

Nema povećanja broja pacijenata oboljelih od gripe ili viroze u posljednjih 15-ak dana u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko”, potvrdio je za “Radio Brčko” Sead Šadić, portarol ove zdravstvene ustanove. Preporučuje se svim građanima da zbog, skoro proljetne temperature, vode računa o adekvatnom odijevanju, da konzumiraju što više tečnosti, nastoje da ne budu na mjestima gdje ima više ljudi, te da u organizam unose vitamine, voće i povrće, kako bi se na taj način štitili od mogućih prehlada i viroza.

Svi oni koje osjete neke tegobe mogu se javiti u sve zdravstvene stanice i područne ambulante na području Brčko Distrikta, a za hitne slučajeve na raspolaganju je Služba hitne medicinske pomoći.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.