RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nema povratka u HDZ

Tomislav Stjepanović, koji je u brčanskom Parlamentu do sad zastupao HDZ, danas je Stručnoj službi Skupštine uručio zahtjev da ga se ubuduće tretira kao nezavisnog zastupnika.

Ovim svojim potezom pomoći će u jačanju ovdašnjeg HDZ-a “1990”, a dok ova stranka, kako kaže Stjepanović, ne postane parlamentarna biće u zastupničkom klubu HSS-a koji će s tri poslanika podržati usvajanje budžeta Distrikta, pod uslovom da iz izvršne vlasti istupe svi predstavnici HDZ-a.

Ključne zamjerke na rad HDZ-a, Stjepanović vidi u nezaustavljanju odlaska mladih sa ovih prostora, ali i primjerice nerealizaciji projekta obnove razrušenih domova i osiguravanju održivog povratka na ove prostore

«Jačanje HDZ-a “1990” nije razdor među Hrvatima, već otvaranje nove opcije za sve one koji žele da najkvalitetniji predstavnici Hrvata dobiju šansu bez obzira iz koje su stranke. Takođe, vjerujem da će Bošnjaci i Srbi, kao partneri u vlasti prihvatiti ovu prekompoziciju», istakao je Stjepanović, dodavši da ne postoji cijena po kojoj bi se ponovo vratio u HDZ.

Na hrabrom potezu, Stjepanoviću se zahvalio predsjednik HDZ-a “1990”, Ilija Cvitanović, koji je izrazio uvjerenje da će se snaga ove stranke u Distriktu, vidjeti već na ovogodišnjim oktobarskim izborima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.