RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Neophodno ukrupnjavanje projekata

Druga Javna rasprava o Nacrtu proračuna Distrikta za tekuću godinu upriličena je sinoć u Domu kulture. Na raspravi je još jednom ukazano na potrebu ukrupnjavanja realizacije infrastrukturnih projekata, što se posebno odnosi na aktivnosti u mjesnim zajednicama.

“Veoma su korisni ovakvi susreti s građanima koji najbolje znaju stanje u sredinama iz kojih dolaze. Sve što smo čuli, Komisija veoma ozbiljno tretira, te će o svemu detaljno upoznati parlamentarnu većinu, a koliko će od iznesenih zahtjeva biti prihvaćeno, to ćemo usaglašavati i sa šefovima odjeljenja Vlade, ali i Direkcije za finansije», rekao je član Komisije za proračun brčanskog Parlamenta, Ljubiša Lukić.

Inače, za sutra je, također, u Domu kulture od 12 sati, predviđena i posljednja, treća javna rasprava o proračunu Distrikta, okvirno teškog 215 milijuna maraka, a koji Skupština treba usvojiti do kraja narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.