RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nezadovoljni radnici “Aluminija” blokirali magistralni put kod Mostara

Oko 150 radnika “Alumunija” blokiralo je danas na 15-ak minuta magistralni put M-17 u naselju Ortiješ zbog teške situacije u ovom nekadašnjem gigantu.

Romeo Biokšić, predsjednik Sindikata radnika “Aluminija”, kazao je da su ovim činom željeli da skrenu pozornost na probleme sa kojima se suočava ova firma.

– Bilo je i ranije problema, ali ovo je najozbiljnija. Tražimo od Vlade FBiH da aneks koji je potpisan 17.6.2013. godine da se poštuje i da se napokon riješe ovi problemi – kazao je Biokšić.

Istaknuo je da su problemi nastali 2010. godine.

– U ovih devet godina imali smo osam uprava i sa svakom smo poslovali u minusu. Zašto se ti minusu nisu ranije presjekli, a niko nije za sve to odgovarao – kaže Biokšić.

“Aluminij” već nekoliko posljednjih godina posluje s gubitkom, te je doveden je na rub ponora.

Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 miliona maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Iz Aluminija su najavili kako će u noći s petka na subotu, jednu minutu iza ponoći, Aluminij biti iskopčan s visokonaponske električne mreže.

Izvor: Avaz

Foto: M.Sm.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sindikat: “Aluminij” spreman za novog investitora

Radio Brčko

Čović danas u Aluminiju

Radio Brčko

Aluminiju ugašena struja

Radio Brčko