RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Novi supervizor za Brčko: Apsolutna podrška procesima daljnjeg prosperiteta

Nakon jučerašnjih razgovora sa gradonačelnikom Brčkog i njegovim zamjenikom, novoimenovani supervizor za  Distrikt, Denis Hern, u nastupnoj posjeti ovom području, danas je razgovarao i sa čelnikom brčanskog Parlamenta Esedom Kadrićem i potpredsjednikom Skupštine, Ivicom Filipovićem.

«Raduje me spremnost supervizora, kako je rekao, da veoma često navraća u Brčko, te da da doprinos u rješavanju svih izazova koji su pred nama, prepoznavši blagi zastoj u reformama u posljednje vrijeme. Njegova podrška je, s ciljem, ponovnog uzdizanja Distrikta kao napredne zajednice, primjer ostalima u BiH», rekao je predsjednik brčanskog Parlamenta, Esed Kadrić.

Dopredsjednik Ivica Filipović je iskazao oduševljenje činjenicom koliko dobro supervizor poznaje prilike u Distriktu, te podržao njegove češće posjete uz iskazani akcenat da eventuelne političke nesuglasice, među vladajućim, ne smiju blokirati značajne ekonomske projekte, te kontinuirano funkcionisanje ovdašnje Vlade i brčanskog Parlamenta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.