RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Obilježavanje pokladnih maškara sutra u Napretkovom domu

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak„ podružnica Brčko distrikt, organizira i ove godine „POKLADNE MAŠKARE“. Riječ je o karnevalskoj zabavi koja se svake godine organizira na Pokladni utorak, dan prije početka korizme, odnosno uskrsnog posta kod katolika. Program obilježavanja počinje sutra, 13. veljače 2018. godine, u 13:00 sati, kada je okupljanje sudionika, a 20 minuta nakon toga kreće povorka maškara od Napretkovog doma prema centru grada i natrag.

Osvježenje za sudionike je uz krafne, čaj, sok i grickalice, a u 14:15 sati je početak programa uz pozdravne riječi predsjednika. Zatim će uslijediti najava žirija odnosno promatranje maski tijekom nastupa, a nakon toga će sa svojim programom nastupiti i učenici brčanskih škola. U završnom dijelu programa bit će predstavljene sve maske i okupljanje ispred pozornice gdje će ih izanalizirati članovi žirija. Nakon toga će uslijediti dodjela nagrada za prvo, drugo i treće mjesto.

Takođe će, u organizaciji, HKD „Napredak“ Brčko, u četvrtak, 15. veljače 2018. u Napretkovom domu sa početkom u 18 sati, bit organizirano predstavljanje knjige prof. dr. Franje Topića „VJERA I KULTURA“

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.