RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Ocijenjeno 147 uzoraka meda

Udruženje pčelara Brčko danas je upriličilo ocjenjivanje kvaliteta meda prikupljenog tokom ove godine za pčelare iz BiH, zemalja regiona, ali i naših pčelara koji žive u zemljama Evropske unije.

Petnaestočlani žiri kojim je predsjedavao Milan Kramer, profesor iz Osjeka, ocjenjivao je 147 uzoraka meda koje je dostavilo 85 pčelara.

«Opšta procjena je da je kvalitet meda na veoma visokom nivou, te da se vidi napredak  kod načina vrcanja, raznovrsnosti ispaše i spuštanja nivoa vlage u svim vrstama meda, što svakako doprinosi još boljem kvalitetu», rekao je predsjednik žirija, član Hrvatske pčelarske akademije iz Osjeka, profesor Milan Kramer.

Nakon cjelodnevnog rada, rangiranje od strane žirija, javnosti će biti saopšteno  naredne sednice.

«Osnovi cilj je da svi pčelari koji žele da im se utvrdi kvalitet njihovog meda, na ovaj način dobijaju priliku za to, bez obzira jesu li izlagali na našem Sajmu. Svakako, najuspješnijima će biti dodijeljene medalje i pehari», rekao je predsjednik Udruženja pčelara Brčko, Veljko Živanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.