RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Odjel za obazovanje raspisuje još jedan konkurs

Konkursi za popunjavanje 119 upražnjenih pozicija u obrazovanju u Brčkom privode se kraju i iduće sedmice bi ova konkursna procedura trebala biti i okončana.

Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje istakao je da će sve pozicije biti realizovane izuzev onih gdje nije bilo prijavljenih kandidata ili gdje kandidati nisu uspješno položili testove.

“Po ovom konkursu u nastavni proces je ušlo već oko 50 posto nastavnika. Danas je zadnji dan interjvua za popunjavanje razredne nastave, a ostali su još direktori i pomoćnici direktora škola”, dodao je Osmanović.

Ovom prilikom je najavio i da će Odjel za obrazovanje pred Novu godinu opet raspisati jedan manji konkurs za popunjavanje radnih mjesta koja su upražnjena u međuvremenu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.