RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Ogromni stubovi budućeg Pelješkog mosta izronili iz Jadrana

Kineska kompanijaChina Road and Bridge Corporation najprije je u dno zabila 139 pilota, a onda priprema i prve nosive stubove za konstrukciju mosta.
Tako su gigantski stubovi ovog mosta izronili iz Jadrana, nadomak Neuma.U prvoj godini kineska firma CRBC uspjela je završiti 25 posto radova na mostu, a radove izvodi skoro 400 radnika, od kojih je većina iz Kine.
Osim radova u vodi, aktivno se radi i na pristupnim cestama. Naime, drugi južni dio pristupnih cesta od Pelješkog mosta prema Dubrovniku na tenderu je dobila grčka kompanija Avax koja je ponudila oko 140 miliona KM.
Inače, zaključak o pokretanju spora u vezi s izgradnjom Pelješkog mosta, za koji su na sjednici Predsjedništva BiH glasali Šefik Džaferović i Željko Komšić, osporio je Milorad Dodik, a NSRS ga je proglasila štetnim po vitalni interes ovog entiteta.
Klix.ba
Foto/Hrvatske ceste

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Završena trećina radova na Pelješkom mostu, uskoro postavljanje konstrukcije

Radio Brčko

Pristupne ceste Pelješkom mostu na dodatnom čekanju zbog 221 kune

Radio Brčko

Iz Kine uskoro stiže prvi dio kolnika Pelješkog mosta

Radio Brčko