Arhiva

Okončana smotra amaterskog stvaralaštva

U prepunoj sali Gradskog doma kulture sinoć je, završnim nastupima kulturno – umjetničkih društava, okončana tradicionalna, 16. po redu, manifestacija «Smotra amaterskog folklora i stvaralaštva Brčko 2017», čiji je pokrovitelj resorno odjeljenje Vlade Distrikta, a tehnički organizator Gradsko kulturno – umjetničko društvo.

«Veoma smo zadovoljni odzivom jer je, u minulih sedam večeri, nastupilo 26. kudova iz svih dijelova Distrikta sa puno elana pokazavši koreografije koje su pripremali tokom cijele godine», rekao je, u ime Gradskog kulturno – umjetničkog društva, predsjednik Mehmedalija Dželilović. Sve nastupe na manifestaciji, kao stručni konsultant, u ime Vlade Distrikta, pratila je etnomuzikolog profesor doktor Dragica Panić Kašanski koja ističe da je jako dobro što manifestacija živi i okuplja mlade u Distriktu, te ukazuje na značaj očuvanja tradicije.

«Ono što se čini nedovoljno sistemski zastupljenim, to je rad na koreografijama koje potiču sa ovog našeg mikro prostora odnosno sa područja Distrikta i bosanske Posavine, a to je jedan od suštinskih ciljeva manifestacije. Inače nemam ništa protiv da se izvode igre iz cijele BiH, pa i zemalja regiona», naglasila je Kašanski.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button