RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Opština Pelagićevo dodijeliće plac za izgradnju kuće Anici i njenoj djeci

Opština Pelagićevo dodijeliće plac za izgradnju kuće samohranoj majci dvoje maloljetne djece Anici Perić, koji žive u teškim uslovima.

Plac, površine 2.170 metara kvadratnih, biće dodijeljen Perićevoj dodijeljen u Novom naselju u opštini Pelagićevo. Gradnja kuće bi, prema najavama, trebalo da počne za mjesec i po dana.

Načelnik opštine Simo Stakić rekao je će opština riješiti sve imovinsko-pravne odnose da bi Anica i njena djeca dobili nov i siguran krov nad glavom.

“Za ovu parcelu postoji regulacioni plan i sve predispozicije za izdavanje građevinske dozvole. Uradićemo priključak za električnu energiju, vodu i kanalizaciju”, dodao je Stakić.

Odbornik u Skupštnini opštine Pelagićevo Slobodan Petrović rekao je novinarima da se veliki broj ljudi javio da pomogne Anici, njenom sedmogodišnjem sinu Zoranu i četovorogodišnjoj ćerki Slobodanki nakon što su prije nekoliko dana čuli priču o njima.

“Potreban građevinski materijal ponudile su firme iz Brčkog, Pelagićeva i Šamca. Nešto novca je uplaćeno i na žiro račun, a pomoć je stigla i u odjeći, obući, školskom priboru, hrani i higijeni”, dodao je Petrović.

On je apelovao da građane, ukoliko su u mogućnosti, pomognu ovoj porodici da bi im obezbedili život dostojan čovjeka.

Anica Perić, samohrana majka i udovica, kaže da je presrećna što će dobiti nov krov nad glavom jer im je sadašnja kuća neuslovna za život, te je zahvalila ljudima dobre volje za ukazanu pomoć.

“Živimo od 35 KM dječijeg dodatka koje primam za drugo dijete. Hvala svima koji su mi pomogli”, istakla je Perićeva.

Izvor teksta: Srna

Foto: https://www.ebrcko.net

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pelagićevo: Tuga do neba – ovi mali anđelčići ”žive” od 35 KM mjesečno (VIDEO)

Radio Brčko