RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Ove godine povećan broj turista koji su posjetili Distrikt

Broj noćenja u Distriktu iz godine u godinu je u blagom porastu. U 2017. zabilježeno je više od 10.000 noćenja, a po osnovu boravišne takse je uplaćeno gotovo 17.000 maraka.

«Sve ovo govori da su naše tradicionalne manifestacije kao što su Sajam privrede, Pozorišni susreti, Vidovdanska trka, Rukometni turnir “Lokomotive”, a od ove godine i «Biznis forum», pored ostalih uvećali broj noćenja. Pored toga, povećan je i broj dolazaka naših ljudi iz dijaspore, što je nadalje uvećalo i broj zdravstvenih usluga, posebno u privatnim ordinacijama sa naglaskom na stomatološke preglede», istakla je šefica Službe za turizam brčanske Vlade, Dušanka Pantelić.

Posebno je značajno da, za narednu godinu, već imamo Ugovor sa jednom turističkom agencijom iz Beča koja je prihvatila da četiri puta godišnje šalje kruzere do Brčkog, a mi smo već osmislili i dodatne sadržaje, pa ćemo ovim turistima ponuditi putovanja u Domaljevac kako bismo vidjeli tamošnji samostan, potom u «Etno selo» Bijeljina, kao i u Gradačac, na kulu «Husein kapetana».

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.