Arhiva

Paketići za mališane Grčice

Brčanska Vlada osigurala je preko 450 novogodišnjih paketića za mališane predškolskog uzrasta s područja Distrikta. 

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić podijelio je danas paketiće mališanima vrtića „Naša djeca“ u Grčici. Povodom ovog velikog dana za njih, vesela dječica zajedno su sa svojim odgajateljima pripremila bogat zabavni novogodišnji program.

“Kao sva djeca, ona se najviše obraduju Djedu Mrazu, sa željama koje im samo on može ispuniti. Također, postoje konkretni zahtjevi i konkretne želje, koje Vlada i gradonačelnik moraju ispuniti kada su u pitanju naši najmlađi sugrađani. To je da obezbijedimo dovoljan broj mjesta u obdaništu. Mi ćemo najvjerovatnije naredne godine završiti jedno novo obdanište, te zavšiti proceduru pripreme dokumentacije za izgradnju još dva obdaništa”, poručio je Milić.

U ime vrtića „Naša djeca“ ravnateljica Jasna Jovičić podsjetila je da svake godine najmanje 200 djece ostane neupisano u državni vrtić na području Distrikta.

“Osmijeh ove dječice pokazuje koliko smo svi sretni i zadovoljni što nam je došao gradonačelnik, Djed Mraz, i što nam je obećao još jedno obdanište. Nadam se da će se ta želja koja je i dječja, ali i svih nas, ispuniti”, istaknula je Jovičićka.

Nakon posjeta vrtiću, uslijedio je gradonačelnikov posjet sa suradnicima mjesnoj zajednici Grčica, gdje je upriličena podjela diploma i paketića djeci, koja su pohađala razvojno – psihološke radionice u organizaciji Udruženja psihologa Brčko distrikta, a u okviru projekta „Napredujmo zajedno“.

” Ovaj predškolski kurs uspješno je prošlo 25 djece. Zadovoljni smo i mi i djeca i roditelji, te se nadamo se da će i sljedeće godine Vlada Brčko distrikta podržati ovaj projekt i da ćemo imati djecu koja će biti spremna za polazak, a koja dosad nisu mogla to kroz predškolske ustanove”, istaknuo je Miroslav Gavrić, koordinator projekta. 

Projekt ,,Napredujmo zajedno“ već treću godina realizira se u MZ Grčica. Od ove godine, u suradnji s kućom prijateljstva ,,Amica“, radionice su organizirane i u MZ Broduša, gdje je za tamošnje polaznike danas, također, upriličena podjela paketića i diploma.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button