Arhiva

Петар Ђокић: Приоритет – отварање радних мјеста у Брчком

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас у Брчком да је приоритет социјалиста у овом граду отварање радних мјеста, што се може постићи борбом за економски раст и општи развој.

Он је на трибини у брчанском Дому културе нагласио да су људи из ове партије учинили много на том плану када су водили овај град.

“Направили смо значајне резултате, али већ дуго немамо подршку да бисмо могли да наставимо оно што смо започели, а то је много више радних мјеста. Недопустиво је да дистрикт има чак 17.000 незапослених, то је срамно за овај град који има посебан статус и значајне буџетске приходе, а тако мало улаже у сектор запошљавања”, рекао је Ђокић.

Он је констатовао да се Брчко више не препознаје као важан центар у овој регији, објашњавајући такву ситуацију као резултат “неприродног политичког стања које је створено неприродном коалицијом СДС-а и СНСД-а”.

“Брчко карактерише велико лицемјерство које се осјећа и у животу и у политици. Овдје се бјежи од реалности, од тога шта су реалне потребе људи и како им се посветити”, истакао је Ђокић.

Према његовим ријечима, Брчком су потребне значајне промјене, а иако дистрикт има извјестан степен аутономије, Република Српска има одређен интерес, јер ту живи неколико десетина хиљада њених држављана, због чега има обавезу да помогне да се и ова средина брже развија, заједно са осталим локалним заједницама у Републици Српској.

На трибини су говорили и кандидат Социјалистичке партије за Народну скупштину Српске из Изборне јединице шест Мирјана Tодоровић и носилац листе за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице два Далибор Стевић.

Извор:е-Брчко

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button