RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Podrška jačanju Udruženja računovođa Brčko-Distrikta

Članovi Komisije za računovodstvo i reviziju BiH, boravili su u kraćoj radnoj posjeti Brčkom, kako bi zajedno sa  čelnicima ovdašnje Direkcije za finansije izanalizirali poziciju Distrikta, u kontekstu uspostavljenog jedninstvenog sistema na državnom nivou.

«Pozvali smo članove državne komisije kako bi, s obzirom na zakon koji reguliše ovu oblast, a usvoio ga je brčanski Parlament, vidjeli šta  još operativno treba korigovati, posebice unutar različitih vidova finansijskog izvještavanja, o čemu smo, tokom razgovora, postigli potpunu saglasnost», riječi su direktora Direkcije za finansije Mate Lučića.

Opšti zaključak razgovora je da donošenjem zakona Distrikt se i u ovoj oblasti izjednačio sa oba BH entiteta.

«Naš zadatak jeste da jačamo Računovodstveni savez na nivou Brčko Distrikta, odnosno da njegovi članovi se razvijaju u pravcu u kome će biti u potpunosti izjednačeni sa svojim kolegama iz entiteta», kazao je predsjednik Komisije za računovodstvo i reviziju BiH, Marin Ivanišević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!