Arhiva

Podržano značajnije obilježavanja Dana žena u sklopu Dana Distrikta

Predstavnice više brčanskih udruženja žena sva tri naroda, kao “Ujedinjene žene Brčko distrikta” jutros su održale sastanak sa gradonačelnikom Distrikta Sinišom Milićem i predložile mu da se u sklopu obilježavanja Dana Distrikta značajnije obilježi i Međunarodni dan žena – 8. mart.

“Na inicijativu određenih grupa žena došlo je do ideje da na neki način treba obilježiti Dan žena u sklopu Dana Distrikta. Tako su se žene iz svih udruženja, i srpskih, i hrvatskih i bošnjačkih dogovorile da se ujedine pod nazivom “Ujedinjene žene Brčko distrikta”. Program bi bio i radnog i svečanog karaktera. Sadržavao bi akademiju sa kraćim programom, počastili bismo se jelima naših žena, organizovali bismo radionicu na temu ravnopravnosti polova u cilju poboljšanja položaja žena u ovom gradu, te bi bilo organizovano druženje za žene. Također, prijedlog je i da se položi cvijeće na sva tri spomenika ili na jednom mjestu u centru grada gdje bi se zajednički odala počast svim žrtvama iz proteklog rata. Zahvaljujemo se gradonačelniku na izdvojenom vremenu i što nam je dao podršku za našu inicijativu. Jer kad imamo podršku iz vlasti, i mi žene možemo da se osjećamo da smo važne i da značimo nešto u ovom gradu ”, kazala je koordinator ovih žena, Munevera Kaloper.

Gradonačelnik Milić pružio je podršku ovoj inicijativi, kazavši da je Međunarodni dan žena svih ovih godina prolazio u sjenci Dana Distrikta.

“Dobro je što iza ove inicijative stoje predstavnice udruženja iz reda sva tri naroda. Dogovorili smo se danas da žene zajednički pripreme konkretne prijedloge tematskog programa koji će Organizacioni odbor za obilježavanje Dana distrikta vrlo rado razmotriti. Ja sam danas već i načelno rekao da bi jedna ovakva ideja sa naglaskom na Međunarodni dan žena bila osvježenje u sklopu manifestacije povodom obilježavanja Dana Distrikta. Uskoro očekujem i konkretne prijedloge u vezi sa tom manifestacijom i mislim da bi ona u svakom smislu bila dobrodošla”, istakao je Milić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button