Arhiva

PORODILJSKO 18 MJESECI

Usvajanjem prijedloga Brčanskog Sindikata, od strane Ekonomsko socijalnog vijeća Distrikta, osigurana je ravnopravnost svih uposlenika.

Zaključak se odnosi na dva segmenta. Prvo poštovanje produženja porodiljskog bolovanja sa 12 na 18 mjeseci za blizance, odnosno svako treće i naredno dijete, bez obzira da li je riječ o javnim službama ili realnom sektoru.

Drugo, današnjim prijedlogom su izjednačena i prava svih uposlenika, da kod ispunjenja uslova za odlazak u penziju, sami odluče žele li da im se «ratni staž», uključi u onaj ukupni za penzionisanje ili ne, što je do sada bio slučaj samo sa zaposlenicima u javnim službama distrikta.

Oviu prijedlozi, da bi bili ugradjeni u zakonsku regulativu,  moraju dobiti podršku i u Brčanskom parlamentu, što će se, kako je rečeno na današnjem sastanku, desiti uskoro.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button