RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Потписан Меморандум о сарадњи за очување менталног здравља брчанске Полиције

Министар одбране БиХ Марина Пендеш и шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић потписали су данас у Сарајеву Меморандум о сарадњи и стручној помоћи у изградњи система за очување менталног здравља брчанске Полиције.

Пендешева је нагласила да је Министарство одбране БиХ опредијељено да ради на даљем јачању напора Полиције Брчко дистрикта да изгради властити систем бриге за ментално здравље припадника полиције, али и за здравље њихових породица.

Током церемоније потписивања Меморандума истакнуто је да Министарство одбране БиХ има изграђен стабилан и одржив систем бриге за ментално здравље и психосоцијалну асистенцију и рехабилитацију својих припадника, који је симболично назван пројекат “Превентива” и који ово министарство самостално спроводи већ трећу годину.

Писић је захвалио Пендешевој на подршци и помоћи коју је Министарство одбране пружило Полицији Брчко дистрикта током припреме и дефинисања овог меморандума, али и на другим врстама помоћи брчанским институцијама у протеклом периоду.

Он је изразио очекивања да ће спровођење овог меморандума помоћи институцији на чијем је челу да на адекватан начин одговори на изазове који се јављају у пословима које обављају припадници брчанске полиције, саопштено је из Министарства одбране БиХ

Пројекат “Превентива” у Министарству одбране и Оружаним снагама БиХ почео је 2013. године и изграђен је уз помоћ и подршку иностраних и домаћих партнерских организација, у првом реду Међународне организације за миграције, Данске, Норвешке, те Велике Британије.

Од домаћих партнера спровођење овог пројекта помогла су ентитетска министарства здравља и Одјељење за здравство и остале услуге Брчког.

Извор: http://www.srna.rs/

Фото: http://www.source.ba/, fena.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.