RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Povećan otkup žitarica, industrijskog bilja, voća i povrća u BiH

U Bosni i Hercegovini je u prvom kvartalu ove godine zabilježeno povećanje vrijednosti otkupa žitarica za 15,1 posto, industrijskog bilja za 78,6 posto, krompira za 91,8 posto, povrća za 94,4 posto, stočnog krmnog bilja za 116,7 posto, voća za 50,1 posto i životinja za 141,3 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, istovremeno je smanjen je otkup proizvoda životinja za 14,6 posto i ostalih proizvoda za 57 posto.

Povećanje vrijednosti direktne prodaje u prvom kvartalu ove, u odnosu na isti period prošle godine bilježi se kod krompira za 19,7 posto, voća za 61,3 posto, sadnog materijala za 5,7 posto, alkoholnih pića za 12,7 posto, životinja za 22,2 posto i proizvoda životinja za 15,1 posto.

Smanjenje vrijednosti direktne prodaje bilježi kod žitarica za 30,8 posto, povrća za 13,5 posto, stočnog krmnog bilja za 35,3 posto i ostalih proizvoda za 1,8 posto.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.