RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Predsjednik Skupštine primio Mlade ambasadore iz BiH

Predsjednik Skupštine Brčko Distrikta, Esed Kadrić, primio je danas Mlade ambasadore mira iz deset općina u BiH i predstavnike Udruženja “Magacin Kabare” okupljenih oko projekta filma „re:Generacija“ kojima je cilj edukacija i motivisanje mladih u zagovaranju pomirenja i suživota svih naroda, naročito među mladima.

„Na tom putu koji za cilj ima pomirenje u našoj zemlji, u svim gradovima u BiH, imaju punu podršku lokalnih vlasti u Brčkom, a ukoliko bude neophodna i neka druga vrsta podrške mi ćemo je ponuditi“, kazao je Kadrić.

 

Dejan Rađen, zaposlen kao menadžer u „Proni centru“ Brčko je kazao da je cilj dokumentarca predstaviti pozitivne primjere u BiH, posebno mladih koji žele bolju budućnost.

Lorena Grbavac, mlada ambasadorica iz Gornjeg Vakufa- Uskoplje je kazala da upravo mladi ljudi u BiH treba da naprave taj korak naprijed u pravcu pomirenja i boljeg života za sve.

Emir Kapetanović iz Sarajeva, reditelj filma „re- Generacija“ je naglasio da će se putem filma kroz više konkretnih primjera pokazati da je moguć normalan život u BiH.

Riječ je o projektu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementiraju Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje “Magacin Kabare”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.