RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Pronađena i oduzeta marihuana

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, u petak, pronašli i oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Naime, policijski službenici (Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga), su postupili po prikupljenim operativnim saznanjima da lica sa inicijalima D.P. rođen 1983. godine i D.I. rođen 1972. godine, oba sa područja Brčkog, posjeduju narkotička sredstva. Lica su pronađena i nad istim je, na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen pretres, te pretres stambenih objekata koje koriste imenovani.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeta veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, upakovana u PVC vrećice crvene i bijele boje, prerezane četvrtine tzv ”cigle” skrivene u kanti od “jupola”, te prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazile makaze i digitalna vaga. Izvršenim prelinimarnim vještačenjem biljne materije utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “Marihuana”.

Nad licima D.P. i D.I. u Policiji Brčko distrikta BiH, izvršena je kriminalistička obrada i biće podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.