RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Provesti aktivnosti čišćenja na područjima gdje se voda povukla

Predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta dr. Anđa Nikolić kazala je u izjavi medijima nakon jutrošnje sjednice Vlade da ekipe javnog zdravlja i Higijensko- epidemiološke službe Javne zdravstvene ustanove danas završavaju dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju u predjelu Palanke, te da posao nastavljaju u Brci, Vukšiću i Jagodnjaku dok je jedna ekipa mobilna i radi po pozivu.

„Apelujem da svi građani koji su očistili svoje terene i kuće gdje je bila poplava zovu na broj 216-048 kako bi mobilna ekipa odmah izašla na teren. Molim građane da urade sve što je u njihovoj moći te očiste teren kako bi ekipe što prije mogle završavati svoj posao”, pozvala je Nikolićeva i dodala da za sada nema prijava o zaraznim bolestima koje bi mogle nastati kao posljedica poplava.

Prema njenim riječima Odjel za zdravstvo u suradnji sa veterinarskim inspektorima danas će izvršiti sakupljanje i ukopavanje leševa životinja sa područja Krepšića i Vučilovca na mjestu koje je odredio Ured za upravljanje javnom imovinom Distrikta. Također je izjavila da je vodovod u gradskoj zoni siguran i jedan dio bunara, osim česme u Prnjavoru koja je bila dugo pod vodom.

„Vodovodi u Grbavici, Krepšiću, Bijeloj i Zoviku nisu za piće i građani u tim mjestima treba da piju flaširanu vodu ili onu koja im se dostavi”, upozorila je Nikolićeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.