Arhiva

Radni sastanak sa predstavnicima vjerskih zajednica i Pedagoške institucije

Predstavnici vjerskih zajednica s područja Distrikta, stručni suradnici Pedagoške institucije, predstavnici Vladinog Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove i Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Distrikta održali su danas u Vijećnici radni sastanak sa gradonačelnikom dr. Antom Domićem na kome su razgovarali o statusu  nastave vjeronauke u osnovnom i srednjem obrazovanju, te aktuelnim pitanjima od značaja za rad vjerskih zajednica.

U posjetu gradonačelniku Domiću u Gradskoj vijećnici boravili su dekan Brčanskog dekanata velečasni Veselko Župarić, protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve Dragan Ćirković i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Mustafa-efendija Gobeljić.

Tokom sastanka sagledane su teorijske i praktične mogućnosti uvođenja drugog časa vjeronauke u osnovne škole, te predmeta vjeronauke u srednje škole, kao i potrebnog kadra, prostora i ljudstva koje bi bilo neophodno za izvođenje nastave, a za što je potrebno pristupiti izmjenama Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju.

Kada je u pitanju problematika utvrđivanju potrebnih lokacija za groblja dogovoreno je da Kancelarija za upravljanje javnom imovinom u zadanom roku od deset dana pripremi informaciju koja bi bila predmet razmatranja na sjednici Vlade i obuhvatala plan i realna očekivanja kada bi predviđene lokacije za groblja mogle biti spremne za upotrebu. Naredni sastanak u vezi prethodno navedenih pitanja planiran je već početkom maja mjeseca.

Izvor:Vlada Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button