RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Rukovodstvo i građani MZ Centar 4 nezadovoljni odnosom lokalne vlasti

Rukovodstvo i mještani gradske mjesne zajednice Centar 4 ogorčeni su i nezadovoljni odnosom lokalnih vlasti prema problemima koji ih pritišću još od formiranja Brčko Distrikta BiH.

Sem pustih obećanja, prazne priče i potpune ignoracije svega što muči MZ Centar 4 koja se nalazi u centru grada (prostor uz i preko puta I Osnovne škole Brčko Distrikta), ništa nismo dobili od ove vlasti, za razliku od sela koja sad ljepše izgledaju od nekih dijelova grada, kazao je Petar Nikolić, predsjednik ove mjesne zajednice.

Centar 4 najviše muče infrastrukturni problemi zbog neuređenog zemljišta koje je izrovano kanalima, blatnjavo, nesulovno za pješake i opasno za kretanje noću. Razlozi su nemar nakon zavšetka novih građevina i dotrajalost i nebriga za stare ruševne objekte.

Nikolić je najviše prozvao Odjele za javne i komunalne poslove Vlade Brčko Distrikta i pokazao dokumente kojima su se isti obavezali da će izvršiti konretne radove za koje su sredstva obezbijeđena.

Građani se žale svaki dan, meni dođe da galamim ili vrištim napolju, poručio je Nikolić koji je zbog ogorčenosti i povriđenosti jedna pristao da o ovoj temi govori za Radio Brčko.

S druge strane, nadležni za ove probleme često iznose javni stav da se gradska zona ne može riješiti parcijalno, nego sistemski, a za ovaj posao potrebnan je složen i detaljan plan, novac i vrijeme.

Nikolić je kazao da Centar 4 broji oko šest hiljada stanovnika, da su međuljudski odnosi u ovom naselju odlični, ali i iznio stav da su kažnjeni zato što nisu jednonacionalo nego multietničko naselje

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.