RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Šef Policije dozvolio maloprodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava za zabavu klase II

Na osnovu Zakona o Policiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Zakona o prometu eksplozivnih materija i zapaljivih tečnosti i gasova, šef Policije Brčko distrikta BiH, donio je Odluku kojom se dozvoljava maloprodaja i upotreba pirotehničkih sredstava za zabavu – klase II na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u periodu od 15. novembra 2017. godine do 15. januara 2018. godine.

Pirotehnička sredstva za zabavu iz ove odluke nije dozvoljeno upotrebljavati u zatvorenim prostorima i na mjestima masovnijeg okupljanja građana.

Kako je propisano, odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u „Službenom glasniku Brčko distrikta BiH“.

Odluku možete pronaći i na web stranici Policije Brčko distrika BiH, www.policijabdbih.gov.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.