RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

SIPA izvršila pretrese na području Brčko distrikta

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta “Master”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Brčko distrikta BiH pretresli službene prostorije jedne pravne osobe.

Pretres je izvršen s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja finansijske poslovne dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH, uz podršku policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH.

Akcija “Master” započeta je u maju ove godine kada je na širem području BiH slobode lišen veći broj osoba zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, carinska prevara, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i pranje novca, a sve u vezi sa uvozom tekstilne i druge robe iz Turske, Mađarske i Italije u BiH.

Procjenjuje se da su osumnjičene osobe, čineći navedena krivična djela, oštetile budžet BiH za iznos veći od 4,5 miliona KM.

SIPA aktivno nastavlja rad na ovom predmetu radi utvrđivanja svih činjenica i dokumentiranja krivičnih djela.

Izvor: http://www.otisak.ba

Foto: Arhiv

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.