Arhiva

СНСД Брчко: У БиХ имамо три истине

Општински одбор Савеза независних социјалдемокарата у Брчком изражава задовољство због исхода скупштинске расправе о приједлогу одлуке о смјени градоначелника, којим је потврђена подршка актуелној Влади дистрикта. Иако је резултат гласања био очекиван, СНСД сматра да није добро да се било какве тензије уносе у рад Владе и Скупштине, а нарочито када на дневном реду имамо веома важна питања од интереса за наше грађане, као што је санација штета од елементарних непогода, која је процијењена на око 60 милиона марака.
Цјелокупна ситуација око одласка градоначелника Домића на дочек Дариа Кордића, који је одслужио казну Хашког суда за ратне злочине, као и реакције које су потом услиједиле, потврдиле су неколико ствари које смо ми у СНСД-у од раније знали – у БиХ се десио грађански рат у коме су у једном дужем периоду сви ратовали против свих, а као посљедицу имамо три истине у БиХ – једну српску, једну бошњачку и једну хрватску. Хашки трибунал ни на који начин није допринио помирењу, већ напротив, својим дискутабилним одлукама у појединима случајевима само је продубио те подјеле.
Ми у СНСД-у смо реални. Стање је такво какво јесте, и нама не пада на памет да друге убјеђујемо у нашу истину, али, исто тако, нећемо допустити да се нама намећу некакве друге истине.
Да су Срби инстистирали на смјени сваког бошњачког и хрватског политичара у БиХ који је дочекивао осуђене ратне злочинце, ми данас не би смо имали с ким да водимо политички дијалог. Међутим, разговарати се мора, али уз прихватање чињенице да нисмо исти, да не мислимо исто, да немамо исте погледе, ни на ближу ни на даљу историју, али, зато имамо заједнички интерес да обновимо објекте страдале у непогодама, подигнемо економију, отворимо нова радна мјеста, да обезбједимо квалитетније образовање, здравство и сл.
Актуелна ситуација око градоначелника Домића, искориштена је као повод да се зауставе позитивни процеси и поново покуша прекомпозиција власти у Брчком, али је жалосно, и за осуду, што је тако, један злочин, стављен у контекст дневне политике и злоупотребљен у страначке сврхе-наведено је у саопшењу из СНСД-а у Брчком.

Извор:СНСД БРЧКО

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button