RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Spasioci iz Brčkog otputovali na Međunarodnu vježbu u Varaždin

Spasilačka ekipa Civilne zaštite Brčko distrikta otputovala je jutros u Varaždin gdje će do 13. listopada sudjelovati u Međunarodnoj terenskoj vježbi “Varaždin 2017.”

Domaćin je Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, a cilj joj je testiranje funkcionalnosti i interoperabilnosti multinacionalnih modula civilne zaštite i obrane od elementarnih nepogoda.

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije Odjela za javnu sigurnost ističe da Distrikt zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom čini modul Sjever, te da će zajednička vježba biti fokusirana na sklopivim branama za obranu infrastrukturnih objekata.

Hasanbašić je naglasio da dio ekipe od deset spasilaca čine i tri pripadnika nevladinog sektora: Crvenog križa i Gorske službe spašavanja Brčko distrikta.

Nemanja Zekić kaže da u Varaždin odlazi u svojstvu službenika za kooperativnu vezu Crvenog križa. Ističe da je vježba značajna zbog toga što otvara vrata međunarodnim zajednicama, njihovom uvezivanju i razmjeni iskustava.

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić i ostali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti ispratili su naše spasioce poželivši im uspješno izvođenje vježbe.

Realizaciju vježbe podržala je Europska unija u okviru projekta IPA Floods Programe LOT 2.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!