Arhiva

Šta bi svaka dama trebalo da zna

Moderne žene misle da mogu sve što požele, ali se često uvere da nisu naučile ni neke osnovne stvari, naročito pravila bontona.

Recite hvala

Kada vam neko nešto pokloni, ponudi ili učini, trebalo bi obavezno da se zahvalite, a istraživanja pokazuju da to mnoge žene zaboravljaju. Dovoljno je reći samo “hvala” i ništa više. Čini vam se da tu reč često koristite… Jeste li sigurni? Pitajte najbliže saradnike, rođake i prijatelje.

Primite kompliment

Kada vam neko uputi lepe reči na račun izgleda, rada, inteligencije, primite to sa osmehom. Većina predstavnica lepšeg pola negira kompliment ili oseća potrebu da objašnjava da nije to baš tako. Ako i vi to činite, umanjujete svoju vrednost. Sledećeg puta kada vam neki muškarac kaže da ste prelepi, ne mrštite se već ga nagradite čarobnim osmehom.

Izvinite se

Niko nije savršen i svi grešimo, a ponekad povredimo druge slučajno ili namerno. Kada se tako nešto desi, potrebna je hrabrost da kažete izvini, ali to je razlika između žene i dame.

Ostanite dostojanstveni

Zaljubljena žena “izgubi glavu”, u stanju je da pravi ljubomorne scene i skandale, ponizi se zbog muškarca koji joj je u tom momentu sve na svetu. Često prelazi granicu dostojanstva, a kada je veza ili brak u krizi, plaši se da to okonča prva. I kada je teško, morate da ostanete uzdignute glave. Emotivne veze koje su destruktivne za vas i partnera trebalo bi da raskinete i to hrabro, licem u lice, nikada porukama ili bez reči.

Sklapajte prijateljstva

Kako starimo, sve su nam viši kriterijumi i teže se sklapaju prijateljstva. Ako promenite životno okruženje, radno mesto, preselite se u drugu zemlju, nemojte da se povlačite u sebe. Slobodno uspostavite kontakt sa nepoznatima, budite ljubazni prema ljudima koje vidite prvi put, otvorite srce za nova prijateljstva.

Izvor:novosti.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button