Arhiva

Sudar “Audija” i divljih svinja u Boću

U četvrtak, 04. siječnja, oko 20,00 sati, na lokalnoj cesti L-4 Brčko – Štrepci, u mjestu Boće, došlo je do prometne nezgode kada je jedna osoba zadobila lakše ozljede, a pričinjena je veća materijalna šteta. Vozač vozila “Audi A-3” je kod zaseoka Grgići – Njiverice u Boću naletio na krdo divljih svinja, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se na krov.

Sretna okolnost je da je vozač prošao sa lakšim tjelesnim ozljedama. Prilikom sudara jedna životinja je uginula. Nju su, uz nazočnost djelatnika Policije Brčko distrikta, preuzeli članovi LSUG “Jarebica”.

Prometna nesreća je još jedan u nizu razloga hitnosti donošenja podzakonskih akata u smislu dodjele lovišta respektabilnim lovačkim udrugama u Brčko distriktu, koje bi vodile brigu da se slične nesreće ne događaju ili svedu na najmanju moguću mjeru. 

Mjesto prometne nesreće je poznato po čestom prelasku divljači, i ovom prilikom LSUG “Jarebica” apelira na nadležne u JP “Putevi Brčko” kao i na nadležni odjel Vlade Brčko distrikta da se postave adekvatni prometni znakovi kako bi učesnici u prometu bili obazriviji u vožnji na ovom dijelu ceste.
LSUG “Jarebica” je spremna, u suradnji sa prometnim stručnjacima i osiguravajućim društvima, preuzeti odgovornost za ovakve i slične situacije ukoliko im se i službeno dodijeli lovište na kojem uz velike napore nastoje održavati lovno-gospodarsku osnovu.
Autor: LSUG “Jarebica”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button