RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Свјетски дан учитеља данас се обиљежава у Брчком

dav

У основним школама у Брчко дистрикту данас је одржан Спортски дан који су дјеца искористила за разне забавне активности, а једна од основних школа коју смо посјетили поводом обиљежавања овог, за учитеље, важног датума је Прва основна школа. О једној од најљепших професија – учитељској, Милена Томић, која овај посао ради 34 године, каже да је једина професија којом би се, да има још један живот, поново бавила.

“Посебно сам срећна када учим дјецу својих ученика и то је показатељ моје вриједности у задњих тридесет година. Оно што ме највише радује је успјех мојих ученика којима сам дала основ образовања и васпитања”, рекла нам је учитељица Милена.

Она радо прича и о личним методама васпитања истичући да, иако сваки учитељ има свој начин рада, он мора да влада педагошким и психолошким способностима. “Најважније да учитељ препозна способност сваког ученика и води га у смијеру развијања тих способности, а да га никако не присиљава да савлада градиво које је за њега тешко. Правило је, дакле, да дијете прихватимо у складу са његовим могућностима и способностима”, појаснила је учитељица Милена.

Данашњи дан је био изузезно занимљив за оне најмлађе основце који, са посебним осјећањима, говоре о својим учитељима. Започели су са причом о почетку школског дана и првим ријечима које им учитељи упуте.

“Учитељ нам прво пожели добро јутро, пита нас како смо спавали па онда разговарамо о неким другим стварима, учимо математику и језик. Учитељ брине о нама тако што нам допусти да се довољно одмарамо и не жели да будемо немирни јер бисмо могли да се повриједимо”, рекли су нам ученици исказујући љубав према учитељима и честитајући им данашњи дан.

Поводом Међународног дана учитеља, вечерас ће у 18 часова у Умјетничкој галерији у Брчком бити отворена изложба докумената и фотографија, а један сат касније ће бити уприличена и Свечана академија у градском Дом културе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!