RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Tomislav Stjepanović istupio iz HDZ-a BiH, prelazi u nezavisne poslanike

Zastupnik u brčanskom Parlamentu, Tomislav Stjepanović, ubuduće će djelovati kao nezavisni poslanik. Ovo praktično znači da je istupio iz Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH), kroz čiju izbornu listu je i dobio zastupnički mandat, te da će u narednom periodu djelovati prema sopstvenoj procjeni, a ne u skladu sa stavovima HDZ-a.

Stjepanović je, kao razloge istupanja iz redova HDZ-a BiH, pored ostalog, naveo nedovoljno činjenje ove stranke na zaustavljanju odlaska mladih sa ovih prostora, te «otežanu komunikaciju» sa čelništvom stranke.

Inače, Stjepanovićeva uloga mogla bi biti ključna kod predstojećeg usvajanja budžeta Distrikta jer, u ovom momentu, HDZ BiH, koji je u parlamentarnoj većini, ima dva zastupnika, kao i opozicioni HSS, a kod usvajanja budžeta, prema Statutu, neophodno je da najmanje tri zastupnika iz reda Hrvata prisustvuju sjednici na kojoj se glasa o budžetu.

Tomislav Stjepanović će, u svom daljem radu, podržavati djelovanje “HDZ-a 1990” sa čijim čelnicima će se danas u 12 časova obratiti novinarima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.