RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U Novoj 2018. godini u Brčkom rođene tri bebe

Brčko Distrikt u je Novu 2018. godinu ušao na najljepši moguću način. U porodolištu Bolnice Brčko rođene u tri zdrave bebe.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić u prijepodnevnim satima obišao je Ginekologiju brčanske Bolnice, popričao sa majkama tri rođene bebe i uručio poklone, a prva brčanska beba koja je došla na svijet u ovoj godini i njena majka Ramiza Fejzić darovani su sa 500 KM.

„Mi smo nastavili tradiciju darivanja prvorotkinje ili prve bebe na prostorima Distrikta Brčko koja se rodi u Novoj godini i evo u Ginekologiji brčanske Bolnice me je zatekla prijatna vijest da su rođene tri bebe“, kazao je za “Radio Brčko” gradonačelnik Milić i uz čestitke majkama zaželio za svu djecu da gradimo bolji i ljepši život na prostorima Distrikta Brčko.

Veoma posjećen bio je koncert Željka Samardžića održan u centru Brčkog koji se pridružio ostalim velikim centrima u BiH, regionu i svijetu koji su za građane organizovali javni doček Nove 2018. godine na otvorenom.

„Koncert je trajao do jedan sat iza pola noći i moj utisak je da je Željko veliki profesionalac, odlično je zabavio prisutne na Trgu. Bilo je ne samo Brčaka, nego i građana iz susjednih opština, pa i država Srbije i Hrvatske, i ako je suditi po raspoloženju sa kojim smo ušli u Novu 2018. godinu na Trgu, mislim da će ovo biti godina koja će biti ispunjena optimizmom, a ono što je najvažnije je- optimizmom sa pokrićem“, kazao Milić.

Za vrijeme novogodišnje noći gradonačelnik Milić je obišao Hitnu službu, Policiju i Varogasnu službu i prema njegovim riječima, za vrijeme njegovog obilaska na svu sreću nije bilo potrebe za intervencijama. Milić je takođe posjetio i “Radio Brčko” gdje je svim građanima, putem radio talasa, čestitao Novu 2018. godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.